Mmarinidis.gr

Introduction

Daikin VRV IV RWEYQ-T

Daikin VRV IV RWEYQ-T

Υδρόψυκτα εξωτερικά συστήματα Daikin VRV

Παρά την αξιοσημείωτη ενεργειακή αποδοτικότητα και την ευελιξία εγκατάστασης του αερόψυκτου VRV, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές για τις οποίες η υδρόψυκτη έκδοση παρέχει μια πιο οικονομική και βιώσιμη λύση. Αυτές ισχύουν αρχικά για πολυόροφα ψηλά κτίρια στα οποία οι μέγιστες αποστάσεις σωλήνων ψυκτικού μπορεί κάποιες φορές να προκαλέσουν προβλήματα στη χρήση ενός αερόψυκτου συστήματος. Άλλες περιπτώσεις ιδανικές για χρήση υδρόψυκτων VRV περιλαμβάνουν κτίρια τα οποία δεν έχουν επαρκή χώρο στέγης ή εξωτερικό χώρο για τις εξωτερικές μονάδες και έργα με ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς θορύβου.

Το υδρόψυκτο VRV διατίθεται τώρα σε 9 μοντέλα μεταξύ 8 και 30 ΗΡ, σε ανάκτηση θερμότητας, αντλία θερμότητας και προσφάτως σε γεωθερμικά. Η ταχεία ανάπτυξη του γεωθερμικού τομέα μάλιστα παρέχει μια ιδανική ευκαιρία για γεωθερμικές αντλίες θερμότητας (ground source) και προσφέρει εξαιρετική προοπτική για τη χρήση του σε εγκαταστάσεις με ελάχιστες εκπομπές διοξειδίου.

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ 2 ΣΤΑΔΙΩΝ
Το επωφελείται την ανάκτησης θερμότητας 2 σταδίων. Το πρώτο στάδιο επιτυγχάνεται εντός του συστήματος ψυκτικού και ισχύει μόνο για μονάδες ανάκτησης θερμότητας. Η αποβαλλόμενη θερμότητα από τις εσωτερικές μονάδες στη λειτουργία ψύξης μεταφέρεται αποκλειστικά σε μονάδες, οι οποίες απαιτούν θέρμανση, μεγιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοση και μειώνοντας το κόστος λειτουργίας. Ανάκτηση θερμότητας επίσης διαθέσιμη σε μονάδες αντλιών θερμότητας Το δεύτερο στάδιο της ανάκτησης θερμότητας επιτυγχάνεται εντός του δικτύου νερού μεταξύ των υδρόψυκτων εξωτερικών μονάδων. Η ανάκτηση θερμότητας δύο σταδίων βελτιώνει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση και αποτελεί μια ιδανική λύση για τις απαιτήσεις των μοντέρνων κτιρίων γραφείων, στα οποία ορισμένοι χώροι μπορεί να απαιτούν ψύξη ακόμα και το χειμώνα, ανάλογα με το βαθμό ηλιοφάνειας την παρούσα χρονική περίοδο και τον αριθμό ατόμων στο χώρο.

Στάδιο 1:
Ταυτόχρονη θέρμανση και ψύξη εντός του Ψυκτικού κυκλώματος. Όταν απαιτείται κυρίως ψύξη, το σύστημα ανακυκλώνει την αποβαλλόμενη θερμότητα από τη λειτουργία ψύξης για τη θέρμανση. Όταν απαιτείται κυρίως θέρμανση, το σύστημα χρησιμοποιεί κρύο ψυκτικό από τη λειτουργία μετά τη θέρμανση για την ψύξη.

Στάδιο 2:
Ανάκτηση θερμότητας μεταξύ των υδρόψυκτων εξωτερικών μονάδων Για μονάδες ανάκτησης θερμότητας και αντλίας θερμότητας!
Η ανάκτηση θερμότητας διατίθεται επίσης μεταξύ συστημάτων συνδεδεμένων στο ίδιο κύκλωμα νερού. Αυτά τα συστήματα ανταλλάσσουν θερμότητα μέσω νερού, αυξάνοντας την ενεργειακή απόδοση.