Mmarinidis.gr

Introduction

DAIKIN VRV HEAT RECOVERY ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ RQCEQ-P

DAIKIN VRV HEAT RECOVERY ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ RQCEQ-P

VRV αντικατάστασης. Η λύση της Daikin στην κατάργηση του R-22

Λόγω σημαντικής προόδου στην τεχνολογία αντλιών θερμότητας, τα σημερινά συστήματα κλιματισμού που λειτουργούν με ψυκτικό μέσο R-410A, προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις από ότι τα συστήματα με R-22 και R-407C στο παρελθόν. Επίσης το R-22 σύντομα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη.
Ήδη σήμερα για τη συντήρηση μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο ανακτημένο ή ανακυκλωμένο R-22. Για την αναβάθμιση των συστημάτων με R-22 ή R-407C όσο πιο οικονομικά γίνεται, οι μονάδες της Daikin μπορούν να εγκατασταθούν με τη χρήση των υπαρχόντων σωληνώσεων.

Ο κανονισμός της απόσυρσης του R-22 θα επηρεάσει όλα τα τρέχοντα εν λειτουργία συστήματα που βασίζονται σε αυτό, παρότι οι αξιόπιστοι εξοπλισμοί που λειτουργούν με R-22 δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν αμέσως καθώς η συντήρηση μπορεί να διεξάγεται με ανακυκλωμένο ή
ανακτημένο R-22 έως την 1η Ιανουαρίου του 2015. Ωστόσο επί του παρόντος δεν ανακτώνται ή ανακυκλώνονται επαρκείς ποσότητες R-22 ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις, γι’ αυτό αναμένονται ελλείψεις στην προμήθεια και αυξήσεις στην τιμή.
Εάν δεν διατίθεται ανακτημένο ή ανακυκλωμένο R-22, δεν θα είναι πλέον δυνατές ορισμένες επισκευές (για παράδειγμα: αλλαγή συμπιεστή) και μπορεί να προκύψουν μεγάλα διαστήματα μη λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού.

Γι’ αυτό αξίζει να εξεταστεί η τοποθέτηση ενός συστήματος αντικατάστασης πριν από το 2015, ειδικά για συστήματα κλιματισμού με μεγάλες επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης.