Mmarinidis.gr

Introduction

DAIKIN ALTHERMA ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ

DAIKIN ALTHERMA ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ

Υβριδική Αντλία Θερμότητας Daikin Altherma

Πως μπορεί το καλύτερο προϊόν της αγοράς θέρμανσης να γίνει ακόμη καλύτερο;

Η Daikin προχωράει μπροστά προτείνοντας λύση που συνδυάζει τις δύο μορφές ενέργειας που εκτιμάται πως θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια: την ηλεκτρική ενέργεια και το Φυσικό Αέριο. Η χρυσή τομή είναι η υβριδική αντλία θερμότητας: στην τεχνολογία Daikin Altherma που τα προηγούμενα χρόνια έθεσε τα στάνταρντ στην αγορά θέρμανσης, ενσωματώνεται ένας λέβητας αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης.

Η βάση του Daikin Altherma Hybrid (υβριδική) είναι η γνωστή διαιρούμενου τύπου (split) αντλία χαμηλών θερμοκρασιών. Στην εσωτερική μονάδα προσαρμόζεται λέβητας αερίου και το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα θέρμανσης που μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη οικονομικότερη  λειτουργία. Ο χρήστης εισάγει τις τιμές μονάδας ρεύματος και φυσικού αερίου και το Daikin Altherma Hybrid (υβρισική) αποφασίζει ποια λειτουργία από τις δύο είναι συμφερότερη (από οικονομικής ή οικολογικής άποψης). Για το ζεστό νερό χρήσης δεν απαιτείται η εγκατάσταση δοχείου, καθώς αυτό παράγεται κάθε φορά κατά τη ζήτηση, από τον εναλλάκτη του λέβητα.

Η αντλία θερμότητας είναι πλέον μία από τις βασικές επιλογές, στην αναζήτηση για ένα αποδοτικό σύστημα κεντρικής θέρμανσης μιας κατοικίας που να σέβεται το περιβάλλον. Οι συντελεστές απόδοσης που προσφέρει είναι υψηλότεροι από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης και επιπλέον η αεροθερμία θεωρείται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (2009/28/EK).

Mε βάση τις τιμές μονάδων ενέργειας που ισχύουν στην Ελλάδα, η αντλία θερμότητας προβάλλεται και είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για την θέρμανση κατοικιών και είναι εντός του πνεύματος του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕνΑΚ) που θεσπίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος («δεξαμενή» άντλησης θερμότητας) και η διαστασιολόγηση βάσει του χειρότερου σεναρίου στο στάδιο της μελέτης οδηγεί συχνά στην επιλογή μεγαλύτερης αντλίας θερμότητας. Καλύπτοντας αυτές ακριβώς της συνθήκες με έναν λέβητα αερίου συμπύκνωσης, η απαιτούμενη ισχύς της αντλίας ελαττώνεται και όλη η λειτουργία της γίνεται με τις υψηλότερες δυνατές τιμές COP.

Η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma ξεκινά την λειτουργία και συνεχίζει όσο το σημείο λειτουργίας που ζητήθηκε και οι συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος μεταφράζονται σε υψηλό COP. Όταν ο COP πέσει και η δαπάνη σε ηλεκτρικό ρεύμα αυξηθεί, τότε ξεκινά η ταυτόχρονη λειτουργία του λέβητα, διατηρώντας την αντλία σε σταθερό φορτίο. Η ταυτόχρονη λειτουργία διατηρείται μέχρι το επόμενο βήμα επιδείνωσης των συνθηκών εξωτερικού περιβάλλοντος. Τότε, η αντλία θερμότητας σταματά και αναλαμβάνει όλο το φορτίο ο λέβητας αερίου.

Ο συνδυασμός με τον λέβητα αερίου εξασφαλίζει την οικονομικότερη λειτουργία ανεξαρτήτως των τιμών μονάδων ενέργειας. Εισάγοντας την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την τιμή του φυσικού αερίου αφήνουμε το σύστημα να υπολογίσει την κατανομή της λειτουργίας ώστε να εξασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή δαπάνη. Κι όταν στο μέλλον η σχέση τιμών αλλάξει, αρκεί μια ενημέρωση του προγράμματος και το υβριδικό μηχάνημα θα δώσει λιγότερο χρόνο λειτουργίας στην ενέργεια που αυξήθηκε.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab