Mmarinidis.gr

Introduction

DAIKIN Λέβητας Αερίου Συμπύκνωσης

DAIKIN Λέβητας Αερίου Συμπύκνωσης

DAIKIN Λέβητας Αερίου Συμπύκνωσης

Μετά την ανάπτυξη της υβριδικής αντλίας θερμότητας, η Daikin συμπληρώνει την γκάμα των προϊόντων οικιακής θέρμανσης με έναν επίτοιχο λέβητα αερίου. Πρόκειται για λέβητα με τεχνολογία συμπύκνωσης, που χάρη στην τεχνολογία του μοναδικού διπλού εναλλάκτη, επιτυγχάνεται και κατά την θέρμανση χώρου αλλά και κατά την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μεγάλη οικονομία.

Ο Λέβητας συμπύκνωσης της DAIKIN διαθέτει προηγμένο έλεγχο που ρυθμίζει συνεχώς την παραγωγή θερμότητας, ώστε να διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία στο σπίτι βελτιστοποιώντας συγχρόνως την απόδοση του εναλλάκτη.

Τα καυσαέρια που παράγονται στον θάλαμο καύσης του λέβητα περνούν από έναν εναλλάκτη θερμότητας. Σε αυτόν ανακτάται μέρος της θερμότητας που θα έφευγε προς το περιβάλλον για την προθέρμανση του νερού που επιστρέφει από
το δίκτυο της κατοικίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι λέβητες συμπύκνωσης είναι τουλάχιστον 20% πιο αποδοτικοί από τους λέβητες συμβατικής τεχνολογίας.

Η συμπύκνωση επιτυγχάνεται καθώς τα καυσαέρια οδηγούνται στον εναλλάκτη και έρχονται σε (έμμεση) επαφή με το νερό που επιστρέφει στον λέβητα. Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την υγροποίηση (συμπύκνωση) μέρους των καυσαερίων από τη μία μεριά και την αύξηση της θερμοκρασίας του νερού από την άλλη. Με αυτόν τον τρόπο η ανάγκη για θερμότητα από την καύση του αερίου περιορίζεται και μαζί με αυτήν και η κατανάλωση αερίου.

Eναλλάκτης 2 σε 1

Ο εναλλάκτης του επίτοιχου λέβητα αερίου της DAIKIN είναι κοινός για την θέρμανση χώρου και για τα ζεστά νερά χρήσης. Απουσιάζει λοιπόν τελείως ο δεύτερος, ξεχωριστός εναλλάκτης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας παράγοντας λιγότερος για συντήρηση και ανταλλακτικά. Επιπλέον το νερό που θα περάσει από τον λέβητα για να τροφοδοτήσει τις παροχές των ζεστών νερών χρήσης, θα συμμετέχει στο φαινόμενο της συμπύκνωσης απαιτώντας στη συνέχεια λιγότερη ενέργεια για την θέρμανση του.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab