Mmarinidis.gr

Introduction

DAIKIN URURU SARARA FTXZ/RXZ

DAIKIN URURU SARARA FTXZ/RXZ

Daikin Ururu Sarara, το πρώτο Ευρωπαϊκό σύστημα αντλίας θερμότητας αέρα – αέρα με ψυκτικό μέσο R32

Το πρώτο σύστημα αντλίας θερμότητας αέρα – αέρα της Ευρώπης που χρησιμοποιεί ψυκτικό μέσο R32, διατίθεται από την Daikin από το φθινόπωρο του 2013. Η εκσυγχρονισμένη σειρά Ururu Sarara FTXZ/RXZ, η οποία έχει ήδη κερδίσει το φημισμένο βραβείο red dot award 2013 για το σχεδιασμό προϊόντος, προσφέρει πολύ υψηλές ενεργειακές αποδόσεις, χάρη στη χρήση του R32, γεγονός που ταυτόχρονα σημαίνει ότι αυτές οι μονάδες έχουν τη μικρότερη περιβαλλοντική επίδραση από ποτέ.

Πλήρης εσωτερική άνεση και βραβευμένος σχεδιασμός Η σειρά αντλιών θερμότητας αέρα-αέρα Ururu Sarara της Daikin προσφέρει μια πλήρη οικιακή λύση για την άνεση των εσωτερικών χώρων, παρέχοντας ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό αέρα, εξαερισμό, ύγρανση και αφύγρανση. Με τη χρήση του ψυκτικού μέσου R32, οι μονάδες μπορούν να επιτύχουν SEER έως 9,54 (Α+++) και SCOP έως 5,9 (Α+++), και γίνονται οι ενεργειακά πιο αποδοτικές αυτού του τύπου στην αγορά.
Εμπνευσμένη από την Ιαπωνική βεντάλια “Ogi”, η επίτοιχη σειρά κέρδισε το φημισμένο βραβείο red dot award 2013 για το σχεδιασμό προϊόντος στην κατηγορία συστημάτων κλιματισμού. Οι κριτές είπαν: “Το σχήμα που μοιάζει με βεντάλια και η επιλογή του λευκού χρώματος δίνει σε αυτό το σύστημα κλιματισμού μια φυσική και μεγαλοπρεπή εμφάνιση, η οποία συμπληρώνεται από την καινοτόμο τεχνολογία.”

Ο έλεγχος υγρασίας είναι βασικό στοιχείο για τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος και η λειτουργία αφύγρανσης του Daikin Ururu Sarara εξασφαλίζει ότι η υγρασία μειώνεται χωρίς να αλλάζει η θερμοκρασία δωματίου. Όλες οι μονάδες διαθέτουν ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα για τη βελτίωση της ποιότητας αέρα, το οποίο απορροφά μικροσκοπικά σωματίδια, αφαιρεί οσμές και μειώνει ενδεχόμενους κινδύνους αλλεργιών. Ο αυτόματος καθαρισμός φίλτρου μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 25% επιπλέον.

Οι μονάδες είναι αθόρυβες και παρέχουν μια βελτιωμένη ρύθμιση κατεύθυνσης ροής αέρα, ο οποίος προσεγγίζει τις πιο απομακρυσμένες γωνίες ενός δωματίου. Επίσης το έξυπνο μάτι δύο τομέων κατευθύνει τη ροή αέρα μακριά από τους ενοίκους ώστε να μειώνονται τα απευθείας ρεύματα και να ενεργοποιείται αυτόματα η οικονομική λειτουργία, όταν δεν ανιχνεύεται παρουσία.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη και τα οφέλη απόδοσης του R32

Η Daikin είναι διάσημη για την πρωτοπόρο προσέγγιση στην ανάπτυξη προϊόντων, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων τεχνολογίας αντλιών θερμότητας. Χάρη στην αφοσίωση της στο περιβάλλον η Daikin στοχεύει στην ανάπτυξη συστημάτων για τη βελτίωση των επιπέδων άνεσης με ταυτόχρονη χαμηλή περιβαλλοντική επίδραση. Η επιλογή ψυκτικού μέσου είναι ένας βασικός παράγοντας κατά την προσπάθεια για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των συστημάτων και την ελαχιστοποίηση των επιδράσεων από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Κατά την επιλογή ψυκτικού μέσου σε ένα σύστημα αντλίας θερμότητας, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της απόδοσης κλίματος του κύκλου ζωής μιας μονάδας. Αυτό διεξάγεται με βάση την αντιστοιχία υπερθέρμανσης του πλανήτη οιωνδήποτε άμεσων εκπομπών ψυκτικού μέσου αλλά και την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια ζωής ενός συστήματος. Έτσι παρέχεται μια ακριβέστερη εικόνα της πραγματικής επίδρασης υπερθέρμανσης του πλανήτη από μια μονάδα σε όλη τη διάρκεια ζωής της. Η χρήση ψυκτικών μέσων αξιολογείται σύμφωνα με τους κατωτέρω βασικούς παράγοντες: Δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), ενεργειακή αποδοτικότητα και επάρκεια φυσικών πόρων. Το R32 διαθέτει GWP 6751 σε σύγκριση με το GWP 2.088 του R410A, μια μείωση της τάξεως του 68%. Τα προϊόντα με R32 επιτυγχάνουν επίσης υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, τόσο σε συνθήκες μερικού φορτίου όσο και σε συνθήκες πλήρους φορτίου και το R32 είναι ένα ψυκτικό μέσο μόνο με ένα στοιχείο και συνεπώς ανακυκλώνεται εύκολα. Η χρήση του R32 στη νέα σειρά Ururu Sarara προσφέρει στους τελικούς χρήστες την ευκαιρία να επωφεληθούν από ηγετικές στην κατηγορία ενεργειακές αποδόσεις, τέλεια ποιότητα αέρα και υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η περιβαλλοντική επίδραση του συστήματος αντλιών θερμότητας.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

• Πρώτη μονάδα στην Ευρωπαϊκή αγορά που χρησιμοποιεί ψυκτικό μέσο R32.
• Σύστημα ύγρανσης URURU: διατηρεί την υγρασία σε άνετα επίπεδα δίχως ξεχωριστή παροχή νερού.
• Σύστημα αφύγρανσης SARARA: διατηρεί το εσωτερικό περιβάλλον άνετο και καθαρό απομακρύνοντας την υγρασία από τον αέρα χωρίς να ελαττώνει τη θερμοκρασία.
• Εξαιρετικά αποτελεσματικός αερισμός: ανανεώνει τον αέρα του χώρου μέσα σε 2 ώρες. Ο προσαγώμενος νωπός αέρας προψύχεται ή προθερμαίνεται.
• Εξαιρετικά αποτελεσματικός καθαρισμός αέρα: βελτιώνει την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους χάρη στην τεχνολογία Flash Streamer της Daikin και το αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο.
• Η νυχτερινή λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια, αποτρέποντας την υπερβολική ψύξη ή θέρμανση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
• Για ταχεία ψύξη ή θέρμανση μπορείτε να επιλέξετε την ισχυρή λειτουργία.
• Η λειτουργία Comfort εξασφαλίζει ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς να δημιουργεί ρεύματα αέρα.
• Αθόρυβη λειτουργία εσωτερικής μονάδας: Το κουμπί “Silent” (Αθόρυβη λειτουργία) του τηλεχειριστηρίου μειώνει την ηχητική στάθμη λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας κατά 3dB.
• Φωτοκαταλυτικό φίλτρο καθαρισμού αέρα από τιτάνιο με επικάλυψη απατίτη, απορροφά τα μικροσκοπικά σωματίδια, αποσυνθέτει τις οσμές και εξουδετερώνει τα βακτηρίδια και τους ιούς.
• Η Τρισδιάστατη ροή αέρα συνδυάζει την αυτόματη οριζόντια και κάθετη κίνηση των πτερυγίων για αποτελεσματικότερη διανομή του αέρα ακόμα και σε μεγάλους χώρους.
• Άλλα χαρακτηριστικά: λειτουργία ύγρανσης, λειτουργία ευχάριστου δροσερού αέρα, λειτουργία άνετου ύπνου, πρόγραμμα εξουδετέρωσης μυκήτων.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab